Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Vers van de pers

Sint-Pieters, 04 december 2017

Een eerder klein Brugs museum, een beetje buiten de echte stadskern gelegen. Daardoor ook minder druk bezocht. Toch het ontdekken waard, zeker als een gids de spots kan richten op alle kostbaarheden en hun achtergrond.

Dat dachten ook de 37 deelnemers aan het bezoek aan de kerk en het museum van O.L.V. ter Potterie op 25 november 2017.

Volle aandacht voor de uitleg van gids / molenaar / confrater van O.L.Vrouw ter Potterie Jozef De Waele.

Als meubelmaker van opleiding kon Jozef ons heel wat details geven over de talrijke waardevolle meubelstukken. De verzameling schilderijen is zeker ook een bezoek aan het museum waard.

Mooie brandramen uit verschillende periodes illustreren elk een eigen verhaal.

Uitgebreid uitleg in de mooie kerk met zijn vele waardevolle stukken

Op vrijdag 1 december waren we met onze afdeling getuige van de opvoering van 2 stukken van Molière: L'Avare en Le Bourgoeis Gentilhomme.

Els Dottemans, Stijn Van Opstal, Damiaan De Schrijver, Kuno Bakker e.a. zorgden voor een voorstelling op professioneel zeer hoog niveau. In laatste instantie werd de locatie veranderd: i.p.v. de stadsschouwburg kwamen we terecht in de Magdalenazaal. Nadeel: we hadden kaarten op zeer mooie genummerde plaatsen, en nu werden we geconfronteerd met niet genummerde plaatsen waar het zaak is snel te zijn en de ellebogen te gebruiken voor een goed zitje. Een vlugge en adequate ingreep van ons bestuur zorgde er echter voor dat we toch speciaal voor ons gereserveerde plaatsen kregen, helemaal vooraan, nu en dan bijna met onze neus tussen de gedreven spelers ...

Gevolg: een maximaal genieten tot in detail van alle kwaliteiten van deze steracteurs. En dat we genoten hebben ...

Tot binnenkort ...