Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

26/06/2020: fietsdaguitstap

Zaterdag 26 Juni 2021

Fietsdaguitstap ‘Naar ’t Zèetje’

In deze moeilijke coronatijden hebben we een tocht samengesteld die, als het weer  een beetje meezit, zeker kan doorgaan. Dit omdat we telkens op een mooi terras kunnen pauzeren.

We stappen op de fiets om 9.00 uur aan de Scheepsdalebrug, kant La Tâche. 

We nemen in de voormiddag een koffiestop in het Spaans Tolhuis. De nieuwe eigenaars, Joke en Peter, zijn zeer gedreven, zitten boordevol boeiende verhalen  en … ze openen speciaal voor ons!

Daarna fietsen we naar Oostende o.a. langs de Hendrik Baelskaai waar de appartementen als paddenstoelen uit de grond schieten, waar tot onze grote verwondering ook een stukje Berlijnse muur zullen herkennen.

’s Middags eten we in ’t Konginnehof. Daar kan je een dagschotel kopen aan € 10, of iets anders kiezen van de kaart aan democratische prijzen. 

Na de middag fietsen we via Zandvoorde, Oudenburg en Jabbeke langs verkeersluwe wegen naar Varsenare. In het Oud Gemeentehuis, in de schaduw van de Sint-Mauritiuskerk, nemen we nog een welverdiend afsluitertje.

Praktisch

  • Start: om 9.00 u. stipt aan de Scheepsdalebrug.
  • Deelnameprijs: gratis. Eten en consumpties zelf ter plaatse te betalen.
  • De rit is 62 km lang en we houden een rustig tempo aan. Voorzie jezelf van een drankje of een knabbeltje tegen een hongertje  onderweg.
  • Iedereen zorgt voor een mondkapje.
  • Verwacht wordt dat we terug in Sint-Pieters zijn vóór 18.00 u.

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 21 juni, via mail naar marc.rau@telenet.be  of via 0476 611 727. Omwille van corona is het aantal deelnemers evenwel beperkt. We houden voldoende afstand en rekening met de coronamaatregelen.

We hopen op mooi weer en een flinke opkomst!