Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Woensdag 17 Maart 2021

Bedrijfsbezoek aan piano's Maene

Piano's Maene is sinds 1938 een begrip in België, Nederland en ver daarbuiten. Met meer dan 85 werknemers en een gespecialiseerd atelier voor restauratie en instrumentenbouw is Piano’s Maene uitgegroeid tot een van de grootste pianobedrijven van Europa. 

Piano’s Maene heeft een eigen huismerk voor buffet- en vleugelpiano’s. De Doutreligne-reeks, naar de familienaam van oma Zulma, wordt in China gemaakt. Voor de instrumenten op de markt komen, worden ze in Ruiselede minutieus afgeregeld. Piano's Maene is verdeler van zeven merken, waaronder Steinway en Sons. Hun  passie vertaalt zich in een hechte verwerving van vakkennis, ambachtelijke trots, familietraditie, eerlijkheid en een grenzeloze bewondering voor muziek.

Een wist-je-datje in het Beethovenjaar. Enkele jaren terug is er een replica gemaakt van de lievelingspiano van Ludwig van Beethoven, een Broadwood uit 1817. Deze werd besteld door de universiteit van Montréal, Canada. Vermits muzikanten steeds vaker dhet originele instrument van een componist willen bespelen, is het een trend om terug te grijpen naar oude modellen. Zo'n instrument nabouwen is evenwel een hele uitdaging en soms vele maanden of jaren werk.

Hoe de bouw van Beethoven’s piano in zijn werkk ging, vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=jnL9PIMH1nk&frags=pl%2Cwn

We bezoeken de vestiging in Ruiselede voor een gegidst bezoek met concert. We zijn er te gast van 18u tot 22u. Een broodjesreceptie is inbegrepen.

We voorzien een gezamenlijke afreis per bus.

Verdere info volgt.