Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

DFSP Historiek 2017-18

Deze pagina heeft nog geen inhoud. Binnenkort wordt ze bewerkt.

Vers geperst

Op zaterdag 7 oktober hadden we onze opener van het nieuwe werkjaar: “Vers geperst”. Er was wat vrees vooraf. Het is een enorme uitdaging en er gaat heel veel voorbereiding aan vooraf. En dan stel je als bestuur de vraag, zal er wel veel volk op afkomen?

Maar onze twijfels werden snel weggenomen. Er was veel volk en vooral vele blije gezichten. Ook bij de zusters, die genoten van de vele bezoekers, hun interactie en belangstelling tijdens de rondleidingen. Er werd ook veel gekletst aan de koffietafel. Deze werd af en toe zelfs wat te klein. De koffie, cake en wafeltjes werden met veel smaak verorberd. De rondleidingen waren van hoog niveau. We leerden de geschiedenis van de zusters van Sint-Jan en Sint-Trudo. Heel wat achtergrondinformatie over hun lange geschiedenis, hun werk en visie werd toegelicht.

De woorden van Lina op het eind van de dag overtuigden ons helemaal dat het een geslaagde activiteit was: “Ik heb toch zo genoten. Het was een magnifieke namiddag voor mij. Contact met al die mensen die ik anders nooit meer zie. Heel erg bedankt”.

Nieuw Davidsfonds Cultuurjaar

Op 22 september 2017 werd het nieuwe cultuurjaar van het Davidsfonds aan de pers voorgesteld in het Groeningemuseum te Brugge.

Van ons bestuur waren Mia, Rita, Peter, Katrien en Marc present, meteen de best vertegenwoordigde afdeling. Algemeen directeur Tine Verhelst, burgemeester Renaat Landuyt en auteur Guy Seghers waren de sprekers van dienst.